Ferata Mučevo – nova ferata v Sloveniji!

Nazaj na Hribovski kotiček
NOVO Ferata Mučevo. FOTO PD Črna na Koroškem(1)

Ferata Mučevo – nova ferata v Sloveniji!

Predstavljamo vam popolnoma novo športno ferato – Ferato Mučevo, ki jo najdete na Koroškem. Ferata poteka po divji hudourniški soteski Mučevo, po kateri je dobila tudi svoje ime. Soteska, ki jo domačini imenujejo tudi Hudi graben, se nahaja ob glavni cesti Mežica – Črna na Koroškem, pred naseljem Žerjav.

Ferata je zelo atraktivna in poteka ob oziroma v sami soteski. Dolga je 500 metrov in glede na težavnost razdeljena na dva dela:

  • Lažja pot (modra) z oceno B, na določenih mestih C, je primerna za začetnike in družine.
  • Težja pot (rdeča) z oceno D, na določenih mestih E, je namenjena bolj izkušenim plezalcem.

Dostop do ferate je kratek. Potrebovali boste le okoli 5 minut hoje od parkirišča pred naseljem Žerjav do lesenega mostička v soteski, kjer se nahajata vstopa v obe ferati. Predviden čas plezanja modre ferate je 45 minut, rdeče pa 1 uro in 30 minut. Ferati se na koncu združita in ju skupna pot pripelje do vrha. Sestop je speljan po drugi, lažji poti, zanj pa boste potrebovali okoli 20 minut.

Nasvet: Na obisk ferate se ustrezno pripravite, upoštevajte navodila, uporabljajte vso obvezno varovalno opremo, hodite varno in bodite strpni do drugih soplezalcev.

NOVO Ferata Mučevo. FOTO PD Črna na Koroškem
NOVO Ferata Mučevo. FOTO PD Črna na Koroškem

Več o feratah, o obvezni opremi, o težavnosti ferat in feratah v Sloveniji lahko najdete v planinskem dnevniku Moja zbirka osvojenih plezalnih poti in v naših objavah:

Deli objavo na:

Nazaj na Hribovski kotiček