Pogoji nakupovanja

Kontaktni podatki prodajalca

HRIBOVC.SI, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o., Stranska vas 43i, 8000 Novo mesto, Slovenija (v nadaljevanju prodajalec).
Bančni račun pri: Delavska Hranilnica d.d. – SI56 6100 0002 6154 748
Matična številka: 8917205000
Davčna številka: SI82966648

Uvodne določbe

Splošni pogoji spletne trgovine Hribovc.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino Hribovc.si upravlja podjetje HRIBOVC.SI, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o., kot ponudnik storitev e-poslovanja. Ob registraciji v spletno mesto hribovc.si, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu vnešene elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine hribovc.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Nakup se lahko opravi tudi brez registracije.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, v izrednem primeru telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba Hribovc.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cena v spletni trgovini Hribovc.si je prikazana kot Akcijska ali Redna cena.

Naročanje

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Artikel si lahko kupec naroči samo v elektronski obliki – košarica internetne trgovine. Registracija ni pogoj za nakup v spletni trgovini. Od kupca  se zahteva, da vnese vse potrebne kontaktne podatke (vključno z domačim in dostavnim naslovom), preden lahko zaključi postopek naročila. Če prodajalec ne more dostaviti vseh naročenih artiklov, bodo dostavljeni le tisti, ki so na voljo. Kupec bo o nedostopnosti artikla predhodno pisno obveščen. Ko izberete artikel kliknite na želeno velikost, takrat dodajte artikel v košarico in zaključite nakup, izberite način plačila in vpišite podatke za dostavo, ter naročite proizvod. Ko kupec pri naročanju izbere napačen artikel lahko, s klikom na »spremeni« oz. »odstrani iz košarice«, artikel poljubno ali spremeni številko ali ga odstrani iz košarice.

Načini plačila

Spletna trgovina Hribovc omogoča naslednje načine plačila:

 • s kreditno kartico (Visa, Mastercard, American Express),
 • z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine HRIBOVC.SI, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o. po ponudbi.
  Bančni račun pri: Delavska Hranilnica d.d. – SI56 6100 0002 6154 748
 • Plačilo po povzetju z doplačilom 2,90€. Velja samo na območju Slovenije.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub želji, da bi zagotovili točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Dostava

Dostava je brezplačna nad 30€, drugače znaša 2,99€. Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Dostava v tujino je možna s plačilom poštnine 9€. HRIBOVC.SI, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o. bo naročeno blago odposlal najkasneje v 7 (sedmih) delovnih dneh od prejema naročila. Navedeni rok začne teči pri prejemu naročila do 12. ure še isti dan, sicer pa prvi delovni dan po prejemu naročila. V kolikor se rok dobave podaljša, vas o tem obvestimo. V primeru, da izdelka ni na zalogi, se lahko rok dobave podaljša – to vidite tudi ob samem naročilu izdelka.

Račun

Hribovc.si vse račune pošlje preko maila. V kolikor potrebujete račun v fizični obliki nam to sporočite na mail info@hribovc.si.
 

Vračilo blaga

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga in sicer na enega od dveh načinov:

 • da vrne blago na podjetje v 15-ih dneh po prejemu,
 • ali, da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti HRIBOVC.SI, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o., ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila na podjetje vrne blago. Pogoj v obeh primerih je, da blago vrne na naslov podjetja nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel, ter v embalaži, v kateri je bila pošiljka poslana. V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, HRIBOVC.SI, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o. kupcu povrne celotno kupnino, vključno s stroški poštnine.

Druga določila

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Vsi tu navedni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in HRIBOVC.SI, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o.. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Novem mestu. V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov info@hribovc.si.

Datum objave pogojev

Pogoji nakupovanja veljajo od dne 21.9.2022 dalje.