Viševnik (2050 m)

Nazaj na Hribovski kotiček
Viševnik (2050 m)

Viševnik (2050 m)

Viševnik (2050 m)

Ste pohodnik začetnik in še niste stali na vrhu visokem 2000 metrov? Ali pa si morda želite ponovno povzpeti nad 2000 metrov in se naužiti prečudovitih razgledov na okoliške vrhove? Viševnik je pravgotovo gora, ki ne razočara.

Viševnik je verejetno najbolj pogosto obiskan dvatisočak, ki ga prav noben pohodnik v svoji pohodniški “karieri” ne izpusti. Gre namreč za enega izmed najlažje dostopnih dvatisočakov v Sloveniji, ki hkrati nudi izjemne razglede v samem osrčju Julijskih Alp. Visoka nadmorska višina izhodišča in posledično manj višinske razlike po poti kot tudi enostavnost vzpona in čudoviti razgledi pripomorejo k temu, da je eden izmed najbolj popularnih hribov pri nas. Visok je 2050 metrov. Nahaja se v Julijskih Alpah, natančneje severzovzhodno od Rudnega polja na Pokljuki.

Daleč najbolj obiskana je pot iz Rudnega polja, saj gre za direktno pot, ki nam vzame približno 2 uri. Pot sprva poteka po smučišču, nato po pasu ruševja in že smo na vrhu, kjer se nahaja tudi žig. Z vrha se nam odpre lep razgled na Pokljuko in večino najvišjih vrhov Julijskih Alp vključno s Triglavom, ki nam s svojo mogočnostjo vzame dih. Pohodniki, ki imajo radi malo miru se raje odločajo za vzpon po poti preko Srenjskega prevala, ki je tudi nekoliko daljša.

Viševnik (2050 m) sodi med najbolj priljubljene gore v Sloveniji.

Še več slik z Viševnika najdete na našem Instagram profilu Hribovc.si – TUKAJ.

Deli objavo na:

Nazaj na Hribovski kotiček