Jesen v gorah – Slemenova špica

Nazaj na Hribovski kotiček
Macesni - Slemenova špica

Jesen v gorah – Slemenova špica

Jesen v gorah – Slemenova špica.

Zagotovo ste tudi vi že kdaj videli sliko znamenitega jezerca z macesni in mogočno goro v ozadju. Ste prepoznali goro? Ali pa ste tudi vi med tistimi, ki so se pri tem spraševali, kje se ta pravljična narava nahaja in katera gora je v ozadju?

Gre za slike oziroma fotografije znamenite Slemenove špice z mogočnim Jalovcem v ozadju. Ki so pogosto uporabljene v različnih koledarjih, knjigah, na različnih razglednicah ali slikah naše čudovite dežele.

Slemenova špica, znana tudi pod imenom Sleme, je 1911 m visoka gora v Julijskih Alpah. Gora je znana, kot ena izmed najpriljublenejših in enostavno dostopnih gora v slovenskem visokogorju. Ki nam ponuja čudovite razglede. Pravzaprav gre za travnato razgledišče, ki se nahaja v neposredni bližini našega najvišjega gorskega prelaza Vršič (1611 m). Od koder se nam odpre čudoviti pogled na mogočni Jalovec, skakalnice v Planici in na vrhove nad dolino Tamar. Izredno priljubljena je predvsem v jesenskem času, ko jo dodatno okrasijo še prelepi oranžni macesni in ji dodajo prav poseben pravljični čar.

Pot je enostavna. Razmeroma kratka in primerna tako za družine z majhnimi otroki, pohodnike začetnike kot tudi za izkušene hribovce.

Deli objavo na:

Nazaj na Hribovski kotiček