Najboljša zaščita pred komarji!

Nazaj na Hribovski kotiček
Najboljša zaščita pred komarji!

Najboljša zaščita pred komarji!

Kolikokrat se vam je zgodilo da ste šli na pohod ali pa v hribe kjer so vas “pojedli” komarji ali pa ste po prihodu domov, na sebi našli klopa?

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije zaradi pikov komarjev vsako leto umre več kot milijon ljudi. Morda se zdi nemogoče, da lahko nekaj tako majhnega kot je komar za sabo pusti takšne sledi. Seveda jo velika večina primerov odnese brez posledic, vendar pa so številke, ki kažejo na povzročene bolezni, v zadnji instanci tudi smrt, pretresljive. 

Komarje ljudje smatramo kot nadležne žuželke, katerih piki povzročajo srbečico, otekline na koži in neprijetne občutke. Vendar pa gre za kratkotrajno neprijetnost, kateri načeloma na posvečamo posebne pozornosti. Pik komarja pa lahko ni tako nedolžna stvar, kot se zdi na prvi pogled. Kot že zgoraj omenjeno lahko povzroči človeku zelo nevarne bolezni, kot na primer virus zahodnega Nila, rumena mrzlica, zika denga, v najhujših primerih, brez pravilnega zdravljenja, tudi smrt. 

Večjo pozornost kot pikom komarjev, ki so v poletnem času skoraj da nekaj vsakdanjega, pa ljudje zagotovo posvečamo piku klopov, ki jih prištevamo med pršice. Res je, da so piki klopov redkejši kot piki komarjev, vseeno pa tudi tu številke, ki kažejo na posledice klopnega pika niso zanemarljive. Klopi postanejo aktivni zgodaj spomladi z dvigom temperature tal, ob ustreznih pogojih pa lahko ostanejo dejavni vse do pozne jeseni. Običajno se zadržujejo pri tleh, v gozdni podrasti, grmovju, na robovih jas, ob rekah, močvirjih, v travi in na vrtu. Tako jim je človek ob odhodu v hribe, planinarjenje ali zgolj na pohod, najbolj izpostavljen. Njihov gostitelj postanemo torej takrat, ko se gibamo na prostem. Klop nas zazna s čutili, zleze na naše telo in poišče primerno nežno mesto. Največkrat je to lasišče, za ušesi, vrat, pazduha, roke, popek, dimlje, noge, kolena ali drugje. V kolikor je klop okužen, med sesanjem s slino v naše telo vnese povzročitelja bolezni, kot sta: lymska borelioza in klopni meningoencefalitis.

Poleg cepljenja, nošenja svetlih oblačil, dolgih rokavov in hlač, rednega pregledovanja po prihodu iz pohoda, hribolazenja ali uživanja v naravi, pa je najučinkovitejši repelent, torej sredstvo, ki predhodno odganja te nadležne živali. 

Za vas imamo rešitev, da naredimo tem nevšečnostim konec!

Predstavljamo vam nov produkt na naših spletnih policah, ki je nastal pod blagovno znamko BubbleBite. Ta revolucionarni produkt, ki ponuja zaščito pred piki komarjem in ugrizi klopov, je narejen iz povsem naravnih in veganskih sestavin.

Produkt Anti Mosquito Skin Care Cream nudi 2v1 učinek, saj poleg zaščite pred piki in ugrizi do 6h zagotavlja nego vaše kože. Krema vsebuje sestavine kot so: citronela, sivka, aloe vera, hialuronska kislina in vitamini. S svojo strukturo se lahko krema uporabi kot dnevni vlažilni losjon, ali pa vas pospremi z zaščito pred piki na najlepše hribovite točke.

V primerjavi z konkurenčnimi produkti (spreji), se krema ponaša z enostavnejšim in učinkovitejšim nanašanjem, kajti zagotovi da ne izpustimo odkritega dela telesa (kar se pri spreju dogaja zelo pogosto). Krema ima ustrezna certificiranja porekla sestavin, učinkovitosti in dermatološkega testiranja.

Deli objavo na:

Nazaj na Hribovski kotiček