Hribi počakajo, požar ne!

Nazaj na Hribovski kotiček
Previdno v gorah. FOTO: GRZS

Hribi počakajo, požar ne!

Ekipa Hribovc.si poziva vse pohodnike, da ta vikend namenijo še posebno pozornost varnosti v gorah, da ne bi prihajalo do nesreč. Svoje načrtovane izlete lahko tudi prestavijo ali odpovejo, vse v luči preventive, da ne bi prihajalo do nezgod, ki bi še dodatno obremenjevale delo helikopterskih ekip, ki so trenutno nujno potrebne za gašenje požarov na Krasu. Hribi lahko počakajo, požar ne! 

Glede na visoko obremenjenost dežurnih ekip in visoko toplotno obremenitev kot najboljšo izbiro predlagamo prestavitev načrtovanih izletov. V kolikor pa se v hribe odpravljate, poskrbite za primerno opremo, varen korak, izbirajte poti in cilje, ki so primerni za vašo kondicijsko pripravljenost, imejte s seboj zadostno količino tekočine in hrane ter se izogibajte neposredni hoji po soncu in izjemnim naporom v najbolj vročem delu dneva.

Stopimo skupaj in na vse možne načine olajšajmo delo našim gasilcem, vojakom, policistom, reševalcem in prostovoljcem, da nam s skupnimi močmi uspe pogasiti požar na Krasu.

Gasilcem lahko pomagamo tudi s poslanim SMS sporočilom: GASILEC5 na 1919.

Deli objavo na:

Nazaj na Hribovski kotiček