Kontaktni podatki prodajalcA

 • Hribovc.si, Internetna prodaja, Tilen Roženbergar s.p., Podbreznik 112, 8000 Novo mesto, Slovenija. (v nadaljevanju prodajalec ali Hribovc).
 • Bančni račun pri: Abanka d.d. - SI56 0510 0801 6262 042
 • Matična številka: 5026024000
 • Davčna številka: 26448378

Uvodne določbe

Splošni pogoji spletne trgovine Hribovc so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino Hribovc upravlja podjetje Hribovc, Tilen Roženbergar s.p., kot ponudnik storitev e-poslovanja. Ob registraciji v spletno mesto hribovc.si, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu vnešene elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine hribovs.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba Hribovc ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cena v spletni trgovini Hribovc je prikazana kot Akcijska ali Redna cena.
Naročanje
Naročanje je možno  24 ur na dan, 7 dni v tednu. Artikel si lahko kupec naroči samo v elektronski obliki - košarica internetne trgovine. Registracija ni pogoj za nakup v spletni trgovini. Od kupca  se zahteva, da vnese vse potrebne kontaktne podatke (vključno z domačim in dostavnim naslovom), preden lahko zaključi postopek naročila. Če prodajalec ne more dostaviti vseh naročenih artiklov, bodo dostavljeni le tisti, ki so na voljo. Kupec bo o nedostopnosti artikla predhodno pisno obveščen. Ko izberete artikel kliknite na želeno velikost, takrat dodajte artikel v košarico in zaključite nakup, izberite način plačila in vpišite podatke za dostavo, ter naročite proizvod. Ko kupec pri naročanju izbere napačen artikel lahko, s klikom na »spremeni« oz. »odstrani iz košarice«, artikel poljubno ali spremeni številko ali ga odstrani iz košarice.
Načini plačila
Spletna trgovina Hribovc omogoča naslednje načine plačila:
 • z gotovino ob prevzemu,
 • z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine Hribovc, Tilen Roženbergar s.p. po ponudbi.
Cene
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub želji, da bi zagotovili točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
Dostava
Del stroškov pakiranja in poštnine, ki jo plača kupec, znaša 2,90 EUR na pošiljko. Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Dostava v tujino je možna le preko dogovora preko E-mail računa info@hribovc.si. Hribovc, Tilen Roženbergar s.p. bo naročeno blago odposlal najkasneje v 5 (petih) dneh od prejema naročila. Navedeni rok začne teči pri prejemu naročila do 12. ure še isti dan, sicer pa prvi delovni dan po prejemu naročila.
Vračilo blaga
Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga in sicer na enega od dveh načinov:
 • da vrne blago na podjetje v 15-ih dneh po prejemu,
 • ali, da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti Hribovc, Tilen Roženbergar s.p., ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila na podjetje vrne blago. Pogoj v obeh primerih je, da blago vrne na naslov podjetja nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel, ter v embalaži, v kateri je bila pošiljka poslana. V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, Hribovc, Tilen Roženbergar s.p. kupcu povrne celotno kupnino, vključno s stroški poštnine.
Druga določila
Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Vsi tu navedni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in Hribovc, Tilen Roženbergar s.p.. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Novem mestu. V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov info@hribovc.si.
Datum objave pogojev
Pogoji nakupovanja veljajo od dne 22.8.2018 dalje.
TOP