Pohodniška oprema je na 1. mestu!

Hribi so užitek in svoboda, vendar ob nepripravljenosti in slabem poznavanju razmer in pripravi na njih, lahko hitro hribi postanejo tudi največje muke, ki jih niste načrtovali na sončno sobotno dopoldne. Bodite pripravljeni in prepustite se užitkom in svobodi. Spodaj je napisala priporočena oprema za hribe. Oprema je v nadaljevanju opisana še bolj podrobno.

Osnove

Za klasične pohoče je spodaj napisala oprema, ki jo predlaga ekipa Hribovc. Pod dodatki je napisana oprema, katera pride zelo prav, ni pa nujna in služi, kot dodatek za bolj udoben pohod.

Zimska tura

Za ture v zimskih razmerah je potrebno poleg zgoraj naštete osnovne opreme uporabiti še kvalitetna oblačila, ki izdatno ščitijo pred mrazom, vetrom in mokroto, v opremo pa dodamo še gamaše, cepin dereze in lavinski trojček. Če smo turni smučarji pa na spisek seveda pripišemo še turne smuči s pripadajočo opremo. V zimskih razmerah je potrebno biti še posebej previden, kajti obstaja večja nevarnost za zdrse in plazove.

Ferate - plezanje

Pri plezanju po feratah je še posebno potrebno upoštevati varnostne nasvete. Spodaj našteti predmeti so praktično NUJNI za varno plezanje.

Večdnevna tura

Pri večdnevnih turah je potrebno ustrezno povečati predvsem število dodatnih kosov oblačil ter zalogo hrane in predvsem tekočine (če imamo na poti postojanke oz. lahko pridemo do tekočine, potem le-te ne potrebujemo nositi s sabo v večjih količinah že iz doline, saj se po nepotrebnem obremenjujemo). Potrebno si je zagotoviti tudi prenočišče v kočah, vendar zaradi zasedenosti v poletnih mesecih, je najboljše predhodno opraviti rezervacijo.

 

Hribovc.si ne prevzema nobene odgovornosti v primeru, da vam ta oprema ne ustreza.
TOP